100 mil

När vi åkte från Karlstad hade vi i våra tankar om regn som yr.no förutspådde, så själen hade satt sig in i att vara dyblöt i 3 dagar i sträck. Däremot var det uppehåll när vi åkte iväg, vi började med att cykla tokfel trots ett tiotal sverigeledsskyltar som visade vägen så dagen började inte direkt bra, vi beräknar att vi cyklade 1 mil totalt i onödan. Jag kan säga att det är någon man inte vill göra då man ska cykla runt 10 mil på en dag, då blir den där extra milen rätt så tung, speciellt i moralen. Cyklingen efter Karlstad blev iaf bra mycket lättare, kanppt några backar alls och regnet slapp vi till det mesta. När regnet väl smög upp bakom oss som en lurig liten lurigmus hann vi komma till ett samhälle och när det precis började ösa ner slog vi oss ner på en bänk utanför ett litet Ica, under tak kan tilläggas. Efter ca 15min var det över och solen sken igen och vi cyklade vidare. När vi började närma oss Åmål närmade sig en större och mörkare lurigmus bakom oss och eftersom vi hade cyklat runt 9 mil (i rätt riktning) beslöt vi oss att sätta upp tältet, 2 minuter efter att det var uppe öppnade sig himlen men vi satt inne i tältet torra!

Efter en sådär natts sömn klev vi upp och tog cyklarna mot Åmål, även i Åmål lyckades vi tappa bort Sverigeleden men den här gången blev det lite kortare omväg, kanske bara 4 km. Vi verkar vara kass att följa leden i städer, ska bli intressant då vi kommer till Göteborg :). Annars som sagt hade vi även denna dag förväntningar om regn men jag tror vi sicksackade oss mellan alla stora moln, vi fick en skur men sen var det lugnt. Hela dagen såg vi stora mörka moln runt om oss men ovanför våra huvuden var det blå himmel. Höjdskillnaderna har idag varit helt fantastiska, inte Höga Kusten här nere direkt, däremot hade vi lite otur när vi kom dit det var riktigt plant. Där fick vi motvind och inte vilken motvind som helst utan en som gör att en raksträcka känns som ett uppförsbacke med 40 graders lutning. När dagens slut började närma sig började vi även närma oss milstolpen 100 mil men innan vi gjorde det firade vi det med en pizza. Efter pizzan och ett toalettbesök var det då dags för att se cykeldatorn visa 1000 km och vi firade med en high five. Nu har vi slagit upp tältet på en äng och imorgon väntar götet på två glada cyklister!

Dagens Ante:
När det var dags för en liten regnskur skulle Ante stänga jackan, problemet var att han redan satt på cykeln. Han försökte för stänga med en hand i ca 200 meter för att sen försöka med båda men det resulterade givetvis i ett självmordsförsökt sen sa han "jag tror nog att jag stannar istället"....jag tyckte det var en tråkig med sund idé :)

--
Jonas

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0