Vädrets makt

Förord:
Vi hade igår tittat upp vädret och det skulle regna hela dagen, dock skulle det vara lugnast på förmiddag och ösa ner på eftermiddagen. Därför beslöt vi oss för att kliva upp 05.30.

På morgonen cyklade vi som ett par piskade nyckelpigor, vi cyklade 6 mil på drygt 4 timmar på grusväg och trötta ben. De sista två milen hade regnet börja falla och därmed föll också moralen och värmen, vi beslöt oss att slå upp tältet och vänta in regnets värsta timmar. Helt plötsligt, som en skänk från ovan uppenbarades en stuga vid en liten tjärn. Det visade sig att det var en allmän fiskestuga som innehöll eldstad, liggbänkar och det viktigaste av allt, ett tak. Där beslöt vi oss för att slå läger för eftermiddagen och efter lunchen som bestod av makaroner och konservköttfärssås blev det vila, vi sov 4 timmar tills klockan var 5. Då hade regnet lagt sig och det började t.o.m bli ljusare, därför beslöt vi oss för att ge oss av mot närmaste ort som var Hällefors mest för att vattnet och maten i princip var helt slut. Vi packade våra grejer och gav oss iväg, efter 200m började det givetvis att regna. Efter 1km började det spöregna! Vi som tyckte oss fått alla bitar att falla på plats med tidig start och upphittat stuga med eld men tydligen får man inte ha det allt för bra. Då blev man blöt igen men det var bara att cykla på. Så vi fick tillslut ihop 10 mil under dagen. I Hällefors lyxade vi till det och köpte lite ostkrokar, resans första :).

Dagens roligaste:
I stugan fanns det som sagt en eldstad som vi gjorde upp eld i, ett utmärkt tillfälle att torka blöta kläder. Dock kommer antes kommentar inom någon timme "Jahapp, nu har jag eldat upp mina cykelbyxor". Dom hade legat liite för nära elden :)

--
Jonas

Kommentarer
Postat av: Anonym

"Dagens roligaste" kanske ska döpas om till "Dagens Ante" :P

2011-06-17 @ 22:46:20
Postat av: Carl

Menade inte att vara anonym.. :)

2011-06-17 @ 22:47:00
Postat av: Anton

Ja, Dagens Ante borde vara ett stående inslag i bloggen tycker jag. :)

2011-06-18 @ 15:19:31
Postat av: Jonas

haha, sant

2011-06-18 @ 16:21:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0